Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

de RuxyRux in Pastrav, 25 Noi 2010 | 14996 vizualizari

 

O combinatie delicioasa...cine stie...cunoaste!

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav mare somonat 
  • 500 gr sare grunjoasa
  • zeama de la doua lamai
  • ulei de masline 5 linguri
  • 1 lingura hrean
  • 200 gr orez salbatic
  • o canita de unt 50 gr
  • o ceapa mica
  • sare piper dupa gust
  • ulei de palmier 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic:

Se marineaza pestele in sosul facut din hrean, zeama de la doua lamai si uleiul de masline( il lasam macar pret de o ora), cautand sa bagam mult sos si in interiorul lui.

Se aseaza apoi pe patul de sare in tava si se da la cuptor 40 de minute.

Incingem o lingura ulei de palmier( sau vegetal), intr-o tigaie , adaugam ceapa rasa, o lingura de apa( de la inceput), apoi orezul salbatic si sotam cinci minute. adaugam si untul si apoi apa, lasam sa fiarba si cand este gata potrivim de sare si de piper. Pentru a-l aranja frumos, ungem o cescuta cu ulei punem orezul il presam bine cu o lingura pana in buza canitei si apoi rasturnam canita pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]