Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie

de Panacris in Pastrav, 2 Iul 2012 | 8247 vizualizari

 

Am descoperit de curand aceasta varietate de peste. Multumesc Oana, pentru inspiratie, a iesit un deliciu!:)

 

INGREDIENTE

  • pastrav somonat 1 bucata de cca. 1500 g.,
  • lamai 1 buacat,
  • capere marinate 1 borcanel,
  • ceapa verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • rosii proaspete 2 bucati,
  • ulei de masline,
  • vin alb sec 250 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie:

Pestele se curata de intestine, se spala si se freaca cu ptuiina sare si piper. Se lasa la rece cca, 10 minuite pentru a/si lua sare. Intre timp se curata, ceapa, usturoiul, rosiile si se taie cubulete. Lamaia se taie felii. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, pe un pat de felii de lamiaie. In burta lui se pun feliile de lamaie, se presara deasupra legumele tocate marunt, rozamrinul, caperele cu sosul lor cu tot si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da la cuptor incins, cca. 10 minute la foc iute ptr a se rumeni, apoi se toarna vinul se acoperea cu folie de aluminiu si se mai lasa cca. 15 minute, depinde de cat de mare e pestele. Se serveste fierbinte cu sosul de capere si lamaie din tava sau cu sos remoulade. Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:28

mmmm ce bunatate!!!

Sim0na 1

03.07.2012, 23:40

Am salvat reteta!

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:56

Foarte apetisant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pastrav la cuptor cu vin si usturoi