Pastrav la cuptor

de reisnaor_2006 in Pastrav, 5 Iun 2015 | 27891 vizualizari

 

O reteta usor de preparat si de digerat, dar extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de pastrav
  • 100 g de unt
  • 100 g de vin alb
  • 2 lamaie
  • 7-8 catei de usturoi
  • rozmarin pisat
  • sare
  • piper

Mamaliga:

  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • sare dupa gust
  • 25 g unt

Sosul de usturoi:

  • usturoi
  • 200 g iaurt
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

Pastravul se eviscereaza si se spala foarte bine. Se presara cu sare, piper si se lasa asa 20 de minute.

Fiecare bucata de pastrav se cresteaza si se impaneaza cu jumatati de felii de lamaie, cubulete de unt, usturoi taiat, rozmarin pisat si se asaza pe folie de aluminiu stropindu-se cu putin vin alb.

Se infasoara in folie. Se asaza in tava si se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Ca sa fie mai crocant dupa cele 20 de minute desfacem folia de aluminiu de pe el si-l mai lasam 10-15 minute. Se serveste cu mamaliga si sos de usturoi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca sa verificam daca pestele e patruns apasam cu un deget. Daca pestele este tare si opune rezistenta la apasare, il mai lasam 5-10 minute la cuptor. In momentul in care carnea este moale la atingere, pestele este gata pentru a fi servit.

2

Am luat lamai cu coaja subtire pentru ca daca le pui cu coaja la cuptor nu se amareste pestele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor en papillote (Reteta Video)