Pastrav cu sos gorgonzola

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Noi 2015 | 5980 vizualizari

 

Pestele cel mai bun este proaspat si prajit simplu . Foarte bun langa el este un sos usor picant . Garnitura ramane la alegere !!! Poate fi o cina light preparata rapid alaturi de o salata . Sau poate fi un rasfat alaturat de persoana iubita si o sticla cu vin !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pastrav[ 300 gr /portie , minim]
  • otet
  • sare
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • SOS:
  • 2 linguri unt
  • 150 gr gorgonzola picanta
  • 150 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • piper cu lamaie [ piper+coaja de lamaie macinate ]
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos gorgonzola:

  1. Pastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie .
  2. Sarati pastravii . Se dau prin faina alba . Se scutura de excesul de faina si se parajesc in ulei incins pe ambele parti pana incep sa se rumeneasca .
  3. Prepararea sosului . Intr-o craticioara cu pereti dublii se pune la topit untul . Imediat se aduga branza gorgonzola picanta [ rupta bucatele ] si smantana .Piparati , adugati nucsoara si amestecati . Gustati si adugati sare numai daca este nevoie [ branza este de obicei sarata ].
  4. Daca dorit un sos mai gros lasati sa fiarba cateva minute  pana ajunge la consistenta dorita .Aceasta operatiune se face sub supraveghere permanenta . Sosul scade repede .
  5. Sosul se serveste cald asezonat cu patrunjel verde .
  6. Serviti pastravul cu sos cat este cald decorat cu lamaie si alaturat de salata sau garnitura preferata . Noi am avut ca garnitura orez .

TIPS-URI

1

Pastravul exiscerat se spala cu apa , apoi pe cu putin otet pe exterior [ astfel se indeparteaza rapid mucilagiul ce-l secreta ] . Se tamponeaza usor cu servet de hartie si se continua prepararea .

2

Daca aveti posibilitatea preparati sosul pe baie de aburi .

3

Serviti sosul cald .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:07

Rocsi nu stiam ca tu nu manaci . Trebuie sa vorbim despre asta

mihaelar63 1

23.11.2015, 00:09

Ksenia ,multumesc de apreciere . Stiu ca tu esti o iubitoare a preparatelor cu peste

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius in crusta de malai