Pastrav cu miez de nuci

de mirela0911 in Pastrav, 6 Ian 2012 | 4811 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-una din cartile primite de la bucataras.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi de 250g fiecare
  • 20g miez de nuca
  • faina alba
  • 1/2 pahar de rom
  • 10g unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu miez de nuci:

Se curata pastravul, se clateste sub un jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se scutura usor, tinandu-l de coada pentru a elimina excesul de faina.

Intr-o tigaie, se pune untul la topit si se pun pastravii la prajit. La jumatatea timpului de preparare se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Se scoate pestele si se aseaza pe hartie absorbanta ca sa se scurga de grasime.

In sosul ramas in tigaie se adauga miezul de nuca tocat mare si se amesteca. Se stropeste cu rom (eu nu am avut rom asa ca am pus vin alb; oare ce gust are romul?) si se lasa sa se evapore la foc iute.

Se toarna acest sos peste pastravi si se aduce platoul fierbine la masa. Eu am servit alaturi de cartofi natur si lamaie. Pofta sa aveti!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu miez de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

marcela1979 1

09.01.2012, 12:25

ce bunatate am ratat aici

mena29 1

09.01.2012, 14:07

Place mult pestele!

mirela0911 1

11.01.2012, 13:28

Miuta Carla Mena si noua ne place tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor