Pastrama

de Miha in Mezel de casa, 14 Dec 2009 | 32318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne
  • 20 g sare
  • 3 g piper
  • 1 g silitra (azotat de potasiu=salpetru=o substanta folosita in industria carnii)
  • 2 g zahar
  • 5 g boia de ardei
  • 3 g coriandru
  • 30 g usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama:

Pastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute.

Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6 cm, iar in lungime asa cum ies din taietura.

Se freaca carnea cu o parte din amestecul de condimente, apoi se pune intr-un vas emailat, indesat si se presara restul de condimente.

Se pune deasupra un fund de lemn si pe el o greutate si se lasa vreo 4-5 zile la temperatura de 18 grade, maxim 20.

Carnea se scoate din vas si se pune la afumat pentru 2-3 zile, la fum cald.

Se serveste taiata subtire.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati