Paste scoici cu branzeturi

de Ancutsa in Paste, 10 Noi 2019 | 1874 vizualizari

 

Dacă data trecută v-am prezentat budinca de paste în varianta dulce, acum le-am pregătit în varianta sărată, cu 4 feluri de brânză.

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste scoici,
  • 1 l apă,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 3 ouă,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g brânză de vacă,
  • 100 g mozzarella,
  • 40 g brânză Parmigiano-Reggiano,
  • 40 g brânză Grana Padano,
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste scoici cu branzeturi:

 

Se pun la fiert pastele într-o oală cu 1 l apă clocotită, o lingură de ulei și o linguriță de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc și se scurg de apă.

Într-un vas se rad brânzeturile și se amestecă, se adaugă ouăle, laptele și sare, după gust.

Se toarnă amestecul de brânzeturi pregătit anterior peste paste, amestecând ușor, apoi se transferă într-o tavă de copt unsă cu puţin ulei (aprox 2 linguri).

Se rade și caşcavalul şi se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 30 de minute.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/paste-scoici-cu-branzeturi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste scoici cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu crema de branza si costita