Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii

de Gherca Daniela in Penne, 7 Oct 2021 | 4119 vizualizari

 

O cina perfecta in familie, in caz ca sunteti in pana de idei!

 

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste penne
  • 1 ceapa
  • putin ulei pentru calit ceapa
  • boia iute/dulce dupa preferinte
  • 200g bacon afumat
  • 500ml suc de rosii
  • 1 conserva mica de mazare
  • 1 ceasca de apa
  • 60g parmesan
  • 125g mozzarella razuita
  • sare pentru fiert pastele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii:

Pentru inceput punem la incins uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, iar cand s-a inmuiat punem baconul taiat fasii mici, boiaua si lasam sa scada toata apa, amestecand din cand in cand.  

 Adaugam si sucul de rosii, mazarea si apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc incet pana scade tot lichidul si obtinem un sos bine legat.     Intre timp fierbem pastele in apa cu sare conform instrunctiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le adaugam peste sos, amestecam totul impreuna cu parmezanul si 50g mozzarella razuita. Turnam pastele intr-o tava yena si presaram restul de mozzarella apoi dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute. 

  Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste (penne) cu bacon, mazare si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de branza cu mucegai