Paste Napoletana

de cristeena20 in Paste, 21 Mai 2013 | 19981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii bine coapte
  • 1 cutie de rosii din conserva intregi
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • 1/2 pachet paste (eu am folosit penne)
  • 2-3 linguri suc de rosii sau pasta
  • sare, piper, oregano, busuioc proaspat, putin zahar.
  • parmezano ras fin (150 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Napoletana:

Punem apa la fiert intr-o oala cu sare si ulei de masline , iar cand da in clocot adaugam pastele si lasam sa fiarba .

Intre timp preparam sosul. Tocam marunt o ceapa si o calim cu ulei de masline pana devine moale si sticloasa. Adaugam rosiile proaspete taiate  cubulete mici si mai lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam apoi rosiile din conserva tocate si ele marunt, pasta de rosii sau sucul de rosii , condimentam cu sare, piper, oregano (eu am avut un amestec de condimente pentru paste itlaiene). Lasam sa mai fiarba putin, gustam si adaugam putin zahar . LA final tocam busuioc verde proaspat si servim aalturi de pastele inca calde si stropite cu putin ulei de masline. Deasupra se rade din abundenta parmezan la servire.

 

TIPS-URI

1

La cerere eu am adaugat in acest sos si putina carne tocata pentru consistenta...dar e mult mai bun fara carne...eu personal prefer varianta originala.

2

secretul sta in a folosi busuioc proaspat si neaparat parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.05.2013, 19:16

Asa cu mult sosulet imi plac si mie

RosuStefan 1

05.04.2017, 16:47

scarbos....

cristeena20 1

11.04.2017, 12:44

de ce scarbos? poate nu va plac rosiile sau...car eparte e scarboasa?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]