O rețetă pentru copii, dar și pentru cei mari, care-și amintesc cu drag de mâncărurile copilăriei... Și cum mie-mi place să le fac pe plac celor pe care-i servesc, am preparat acest fel de mâncare, după ani mulți, cu paste, nu cu orez, care poate provoca neplăceri digestive. Iar în privința pastelor, recomand să se folosească paste din grâu dur, de dimensiuni mici, care sunt mai bune și mai aspectuoase.
Se opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg.
Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă.
Se pun pastele în vasul în care se va prepara mâncarea, se adaugă zahăr, vanilie și lapte și se mai fierb, la foc mediu, încă 2-3 minute.
Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă stafidele, bine scurse de apa în care au fost opărite, se amestecă și mâncarea poate fi servită, caldă.
1
Folosiți paste mici, pentru acest preparat. Melcișorii, sau scoicile cât lingura, nu dau un aspect frumos preparatului. În plus, copiilor le vor plăcea mai mult pastele de mici dimensiuni, care să încapă perfect în lingurițele lor.
2
Nu puneți pastele la fiert, înainte ca apa cu sare să clocotească.
3
Opăriți stafidele 5 minute, înainte de folosire, din motive igienice, dar și culinare.
4
Folosiți paste din grâu dur, care nu se sfărâmă prea ușor.
5
Nu fierbeți pastele mai mult decât trebuie, ca să nu se terciuiască. Este bine și frumos ca ele să-și păstreze forma.
6
Serviți mâncarea imediat. Altminteri, pastele vor absoarbe tot laptele.