Paste cu ton şi sos de roşii

de AlexF in Paste, 22 Oct 2015 | 2585 vizualizari

 

O reţetă uşoară şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bulgăraşi de Tagliatelle Barilla
  • 2 cutii ton (bucăţi)
  • 2 cutii Mutti Polpa
  • O ceapă
  • Usturoi (2 căţei)
  • Un ardei gras
  • 10-15 roşii cherry
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Busuioc (proaspăt de preferat)
  • Ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton şi sos de roşii:

Pastele

Într-un vas punem 2,5 litri de apă cu 2 linguri de sare după care lăsăm până dă în clocot. După ce apa a dat în clocot adăugăm bulgăraşii de Tagliatelle şi lăsăm după cum scrie pe cutie (6 minute). *după terminarea celor 6 minute, scoatem Tagliatelle-le şi le punem într-o sită pentru a se scurge apa*

Sosul

În timpul în care apa fierbe, pe un fund de lemn, tocăm ceapa mărunt şi ardeiul gras, după care luăm o cratiţă adâncă şi turnăm puţin ulei de măsline  ( puteţi folosi uleiul de măsline din cutia de ton) şi lăsăm să se încingă puţin după care punem ceapa şi ardeiul, lăsăm până acestea prind puţină culoare şi adăugăm sosul de roşii peste care vom pune sare,piper,oregano si busuiocul pe care-l vom toca (şi amestecăm, sosul îl vom lăsa circa 10 minute. După 8 minute adăugaţi tonul bucăţi.

Roşiile cherry

Vom lua o tigaie în care vom turna ulei de măsline (foarte puţin) din sticlă după care vom lăsa ca acesta să se închingă, dar nu foarte tare şi adăugăm roşiile cherry pe care le vom căli cu puţin usturoi dacă doriţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton şi sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac