Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

de Andra_Constantinescu in Paste, 18 Apr 2018 | 6770 vizualizari

 

Am preparat niste paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda. Un fel de manacare simplu, rapid si gustos, care se poate servi si in zile de post daca folositi paste fara ou.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 100 g baby spanac
  • piper macinat
  • 250 ml suc de rosii
  • 250 ml apa
  • 1 legatura leurda
  • 1 frunza de busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 200 g paste fara ou + 2 l apa + o lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post):

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga sucul de rosii, apa, leurda (spalata si tocata), frunza de busuioc verde (spalata si tocata), foaia de dafin, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si o lingurita de boia de ardei dulce. Se lasa sa fiarba la foc mic, iar intre timp se pregatesc pastele.

Se pune o cratita cu 2 l apa la foc si o lingurita de sare. Se da in clocote si se adauga pastele. Se fierb al dente, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Dupa ce mai scade sosul din wok se adauga pastele, se amesteca si se mai fierb un minut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste integrale cu carne tocata