Paste cu branza si sos bechamel

de Julie in Paste, 16 Sep 2010 | 11167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste,
  • 200 g branza,
  • aprox. o cana sos bechamel mai subtire ,
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza si sos bechamel:

Sosul bechamel este unul dintre sosurile frantuzesti de baza. Se foloseste ca atare sau ca adaos in diferite preparate din bucataria frantuzeasca si nu numai.

Cum se obtine:

Laptele( 500 ml ) se aromatizeaza cu o jumatate de ceapa, un catel de usturoi si  o frunza de dafin. Se fierbe si apoi se strecoara. Separat, intr-un vas se topesc 2 linguri unt apoi se adauga 2 linguri cu faina. Se toarna putin cate putin laptele infuzat. Se amesteca repede ,cu telul, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Ca unitati de masura se folosesc o lingura de faina si una de unt la fiecare cana cu lapte adaugata.

Un sos simplu,delicios,  laptos si aromat care se face foarte usor si poate fi folosit la prepararea multor feluri de mancare, precum sufle-uri, gratin de spanac , musaca, vinete umplute sau paste cu branza.

De data aceasta il vom adauga in paste:

PASTE CU BRANZA SI SOS BECHAMEL

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece.Se prepara sosul bechamel ,se condimenteaza , iar la sfarsit se adauga branza rasa si se amesteca pana cand se topeste.  Se combina pastele cu sosul , se pun intr-o tava, se presara deasupra branza rasa si un praf de pesmet.

Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox. 10-15 minute pana cand se topeste branza de deasupra. Se servesc imediat.

La interior vor fi cremoase si fierbinti iar la suprafata vor avea o crusta crocanta,aurie, delicioasa de branza.

O mancare grozava,  reconfortanta ,pentru toata familia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Crista_Luca 1

04.10.2010, 12:44

cred ca mie nu mi-a mai ramas ....

Crista_Luca 1

04.10.2010, 12:44

ai 5 f de la mine, pot sa te intreb ce branza ai folosit ? sarata?

Julie 1

04.10.2010, 20:56

Corina,Cristina, gasim o portie si pentru voi! Cristina, branza poate fi de orice fel vrei tu ,foarte bun ar fi parmezanul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ceapa verde, rosii si telemea