Paste bolognese gratinate

de susu in Paste, 14 Oct 2014 | 8378 vizualizari

 

Minunate, compozitia este nemaipomenita si merge si la musaca, sunt mult mai bune la cuptor

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov potrivit
  • 1 telina mica, eu am pus albitura
  • 1/2 kg carne tocata porc si vita
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 4 catei mari de usturoi
  • patrunjel
  • 3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 5 rosii mari pasate
  • foi de dafin
  • 1 lgt boia
  • 1 lgt curry
  • un praf de nucsoara
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • piper
  • ulei de masline
  • 400 gr penne sau tagliatelle
  • parmezan
  • branza rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste bolognese gratinate:

Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele ( curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano) si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minute dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat.

Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry  si cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne fierbinte.

Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze.

Din cantitatile de mai sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am facut din restul de carne si 1/2 pachet de paste scurte la cuptor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste bolognese gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]