Paste alla bolognese

de Brindusa in Fusilli, 16 Apr 2011 | 6712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne vita, tocata
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin
  • 1 cutie mica pulpa de rosii Cirio
  • 1 lingurita maghiran, busuioc, oregano
  • sare, piper dupa gust
  • paste, fierte
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla bolognese:

Toaca (sau da pe razatoarea mica) ceapa, morcovul si telina

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune legumele si lasa 2-3 minute sa se inmoaie

Adauga carnea tocata 

Amesteca si lasa la foc mediu pana ce tot sucul s-a evaporat.

Pune vinul si ierburile uscate

Amesteca si lasa la foc mic 7-8 minute (sa se evapore lichidul)

Adauga rosiile. Amesteca bine

Da focul foarte mic, pune un capac si gateste carnea 2-3ore. Stiu ca pare mult, dar acesta este secretul unui sos alla bolognese reusit. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda poti pune putin vin sau apa. 

Spre sfarsit, pune pastele la fiert. 

Pune sare si piper dupa gust si serveste paste cu sosul de carne si o salata. Pofta buna.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste fusili cu ton, salata si rosii