Pasta de mititei facuta in casa

de Lily_Musat in Mancaruri cu carne, 1 Feb 2011 | 44915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vita (ceafa),
  • 500 g carne de miel(pulpa),seu de oaie,
  • 1/2 kg oase de vita,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita de piper negru macinat,
  • 1 lingurita de cimbru,
  • 1 lingurita de coriandru,
  • 1 lingurita de ienibahar,
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de mititei facuta in casa:

Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si adaugam in pasta.Adaugam si 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper negru macinat, 1 lingurita de cimbru,1 lingurita de coriandru, 1 lingurita de ienibahar.Dupa aceea incoporam zeama de oase si framantam bine cca 15 minute sa se incorpozere in pasta si o punem intr-un vas acoperit la frigider pentru 5-6 ore sa intre condimentele in carne. Scoatem pasta din frigider dupa 5-6 ore si facem un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, il strecuram si il incorporam in pasta de mici, dupa care dam iarasi la frigider pasta sa se intareasca.

Cand formam micii udam mana cu apa sa nu se lipeasca.Eu am facut la cuptorul cu microunde cativa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mititei facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

Bunica 1

01.02.2011, 18:35

Ce-mi plac micii !.......... pot fi mai mari !

LUK 1

01.02.2011, 21:20

foarte buni

mamaieelena 1

01.02.2011, 21:42

buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa si mici la gratarul electric