Pasta de masline

de Ela68 in Mancaruri de post, 5 Ian 2013 | 7883 vizualizari

 

Am cumparat acum cativa ani de la Auchan un borcanel ( made in Italy ) cu pasta de masline, "Bruschetta alle olive" . L-am mancat cu mare placere, insa mi s-a parut destul de scumpicel. Asadar, m-am incumetat sa prepar si eu aceasta pasta. Ingredientele folosite de ei sunt : masline verzi si negre (41%), ardei rosu, ulei de floarea soarelui, morcovi, ceapa, telina, capere, zeama de lamaie, usturoi, sare, oregano.

Iata si reteta mea de Pasta de masline. Desigur, ea poate fi imbunatatita cu ingredientele de mai sus, dupa placul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr masline ( pot fi combinate, Kalamata si verzi )
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • patrunjel
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de masline:

Scoatem samburii de la masline.

Pentru ca am avut cantitate multa am facut in doua transe. Se pun in blender ceapa si usturoiul curatate, morcovii taiati rondele, maslinele, uleiul si zeama de lamaie si se toaca pana totul devine o pasta.

 Scoatem intr-un castron si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu paine prajita.

Iese un borcan de 800 grame.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post