Pasta de cartofi

de andreea_nagy in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2013 | 6784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 cartofi de marime medie
  • 2 oua
  • 1 ceapa mica
  • 2 ardei grasi ( ce culoare preferati )
  • 150. gr. salam sau sunca
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500 ml. ulei
  • frunze de patrunjel
  • condimente : sare , piper , delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de cartofi:

Se curata cartofii de coaja , se spala , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare .

Pana cand fierb cartofii , se curata salamul de coaja si se taie cubulete marunte , ardeii se spala si se taie la fel ca si salamul iar ceapa se curata de coaja , se spala si se taie marunt sau se razuieste (dupa preferinte).

Cand cartofii sunt fierti se iau de pe foc , se scurg de apa si se pun intr-un castron.  Asa fierbinti se mixeaza ca si un piure si apoi se lasa la racit.

Peste piureul racit se adauga ouale , mustarul si incepe sa se mixeze turnand putin cate putin uleiul ( ca si la maioneza ) . 

Dupa ce s-a incorporat tot uleiul , se adauga zeama de lamaie , salamul , ardeiul, ceapa , verdeata si condimentele dupa gust si se amesteca bine .

TIPS-URI

1

Este o reteta potrivita pt. micul dejun si este delicioasa servita pe paine prajita alaturi de rosii proaspete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

marcela1979 1

22.11.2013, 11:25

foarte buna intradevar .Bine ai venit!

andreea_nagy 1

22.11.2013, 14:53

Multumesc tuturor !!

Raisha 1

24.11.2013, 19:19

foarte bine arata! nu am mai incercat asa cva dar mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]