Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao

de Xandrinne in Prajituri, 18 Mai 2014 | 19394 vizualizari

 

Anul acesta am copt in fiecare week-end cate o pasca; mi-a placut in mod deosebit aceasta, Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao. E prima oara cand o fac, si cu siguranta, nu ultima :) Reteta e de pe blogul Irinei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao
  • Aluat:
  • 150 g faina,
  • 75 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 100 g unt/margarina moale,
  • 150 ml lapte,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 plic praf de copt.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 150 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura faina (eu am pus chiar trei, asa mi s-a parut necesar),
  • 100 g stafide (pe care le-am tinut 20 de minute in apa calduta cu putina esenta de rom; apoi le-am scurs).
  • Glazura:
  • 3 linguri apa,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao:

Cum se prepara Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt.
Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda (a mea are 24 cm diametru). Turnam 3/4 din aluat, incercand sa distribuim putina compozitie si pe margini.

Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Pregatim repejor si branza, cat sta aluatul la copt timp de 12 minute.
Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, cu ajutorul mixerului. Adaugam apoi faina si stafidele. Mixam, omogenizam.

Turnam apoi amestecul cu branza peste aluatul copt.

Turnam peste branza restul de aluat, nivelam frumos si introducem forma in cuptor, pentru inca 35 de minute.

Cand e gata scoatem forma din cuptor, scoatem pasca cu grija (e bine sa folositi o forma de copt cu pereti detasabili) si o lasam la racit pe un gratar; hartia o indepartam dupa ce pasca s-a racit complet.

Cand pasca e rece, turnam deasupra glazura. Glazura e superba si se prepara astfel: intr-un ibric punem toate ingredientele, punem ibricul pe foc mic si amestecam pana se omogenizeaza toate.

Decoram dupa imaginatie.

Recomandam si pasca traditionala, pasca fara aluat sau pasca aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))