Pasca a la Buni

de Gusti in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 14816 vizualizari

 

Pasca bunicii Maria de la Piatra Neamt este extraordinara efectiv...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 gr aluat de cozonac (preparat mai sus)
  • unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 gr smintina
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • un pumn de stafide
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca a la Buni:

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.

Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.

Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasind capetele ca sa se uneasca intre ele.

Se lasa sa creasca.

Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si cu 1/2 lingurita de sare.

Se adauga faina, smintina, vanilia, coaja rasa de lamiie si albusurile batute spuma.

Se toarna in tava, dar nu trebuie sa treaca peste marginea de aluat.

Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit dupa ce e scoasa din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca a la Buni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca