Parmigiani ( pernite cu parmezan)

de luminita20_2006 in Piine, 26 Sep 2010 | 4141 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500g faina
  • 200g apa
  • 1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
  • 100g margarina
  • 1 lingurita sare
  • 50g zahar tos

Pentru umplutura:

  • ~200g parmezan

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 100ml lapte
  • Susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiani ( pernite cu parmezan):

Aluat: se pune apa la incalzit. Se pune faina, drojdia intr-un vas, se adauga apa calduta,sare, margatina, zaharul si se framanta bine.

(pe blogul de unde am preluat reteta e o alta metoda de preparare a aluatului,eu am facut varianta simpla si a iesit la fel de bine)Se lasa la dospit 1ora 30 min(pana isi dubleaza volumul)

Dupa ce a dospit  aluatul il punem pe suprafata de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire, punem parmezanul ras peste foaie si dam cu sucitorul sa intre in aluat .

Dupa care rulam foaia si taiem forme de 2 cm.

Punem in tava cu hatie de copt si lasam sa creasca `1 ora.

Dupa ce au crescut se ung cu un amestec din un ou cu 100 ml lapte si se presoara susan.

Se dau la cuptor 15 min, pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiani ( pernite cu parmezan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]