Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Aug 2013 | 10445 vizualizari

 

Nu este aluatul original, dar mi-a placut mai mult acesta pe care l-am vazut la Gaby_d! Foarte bun si pufos, multumesc Gaby!:-* Va servesc cu drag, sunt proaspat scoase din cuptor!>:D

 

INGREDIENTE

Aluat (pentru 20 de pariziene):

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt (eu nu am avut si am pus untura)
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 varf lingurita sare

Umplutura de mere:

  • 7 mere mari
  • 3-4 linguri zahar (depinde cat de dulci sunt merele)
  • 1 varf lingurita scortisoara

Umplutura de branza cu stafide:

  • 1 cutiuta branza proaspata Delaco 0,2 % grasime
  • 50 g stafide
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita gris
  • 1 ou

Pentru uns deasupra:

  • 1 ou
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide:

Aluat:

Intr-un vas punem faina.

Sfarmam drojdia, o adaugam peste faina, punem zaharul si zaharul vanilat, sarea si ouale batute.

Intr-un ibric punem laptele, untul taiat cubulete sau untura si punem la foc mic, amestecand continuu pana se topeste untul sau untura. Incalzim usor, NU infierbantam pentru a nu oparii faina si drojdia!!!

Incepem sa adaugam laptele cu untul sau untura peste faina si framantam pana vom obtine un aluat maleabil si nelipicios.

In timp ce framantam adaugam si uleiul.

Ungem aluatul cu putin ulei deasupra, acoperim bolul cu un servet curat si il lasam sa isi dubleze volumul.

Umplutura de mere:

Merele spalate si curatate le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam zaharul si scortisoara, amestecam si le lasam pana lasa zeama.

Umplutura de branza cu stafide:

Punem branzica intr-un bol, adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, oul si omogenizam usor.

La final incorporam stafidele.

Asamblare:

Impartim aluatul in 20 de bile.

Intindem fiecare bila de aluat pe masa infainata. Pe jumatate din suprafata punem 1 linfura de branza, iar cealalta jumatate o taiem fasii, apoi rulam cu grija si strangem bine la capete.

La fel procedam si cu celelalte. Inainte de a aseza umplutura de mere, le scurgem bine, bine.

Dam apoi parizienele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere sau branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta melc cu branza si crema de vanilie