Un aluat extrem de pufos ... dovleac dulce ... de mirosul imbietor ce venea din cuptor nici nu va mai spun ;) ...
Pentru aluat :
Pentru umplutura :
In plus :
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene .
Incepem prin a prepara aluatul :
Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte.
Punem faina intr-un bol. Adaugam oul , sarea, drojdia maruntita, untul ( la temperatura camerei) si adaugam putin cate putin laptele. Incepem sa framantam , iar pe parcurs adaugam si uleiul .
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,daca este prea tare mai adaugati putin lapte cald .
Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios si il lasam la dospit, acoperit, la loc cald .
Intre timp taiem dovleacul cuburi mici sau il dam prin razatoare.
Punem o tigaie la foc potrivit . Punem uleiul, dovleacul si zaharul . Dupa cateva minute adaugam biscuitii macinati . Lasam dovleacul la calit la foc potrivit pana ce se evapora intreaga zeama iar dovleacul este moale . Lasam sa se raceasca .
Cand aluatul a dospit , il mai framantam putin , apoi il impartim in 14 bile .
Luam o bila de aluat, o intindem cu sucitorul in forma ovala. O taiem fasii doar pe una din parti ( vezi foto) .
Punem pe mijloc , cu o lingura, din compozitia de dovleac, acoperim prima oara cu partea netaiata de aluat , apoi cu fasiile taiate ( vezi foto) .
Procedam astfel cu restul de aluat si compozitie .
Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa ma dospeasca inca o jumatate de ora .
Incalzim cuptorul la 180 grade. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem parizienele cu ou si lapte .
Punem tava la cuptor si lasam pana ce parizienele se rumenesc usor la suprafata .
Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra ( optional).
Pofta buna !