Pariziene cu branza de vaci

de MOKUSKA in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 4985 vizualizari

 

Eu le numesc pariziene Merisor. Se poate umple cu ce vreti voi: dulceata, nuci, ciocolata etc.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 ou pentru uns
  • 1 1/2 pliculete drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de lamaie dupa gust (am pus 1 )
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu branza de vaci:

Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa incorporam in faina treptat: framantam cu ulei , dupa care mai adaugam din lapte.  Framantam aluatul pana nu se lipeste de maini si se formeaza bule de aer. Aluatul nu trebuie sa fie tare!

Aluatul acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. (30-40 min).

Intre timp pregatim umplutura: branza lasata la scurs peste noapte amestecam cu zaharul, coaja de lamaie si vanilie, dupa care incorporam  bine cu ajutorul unui mixer si oul crud.

Din aluat am format 4 forme de cilindru si am taiat 20 felii (se poate taia si mai putine, asta insemnand ca parizienele vor fii mai mari).

Fiecare bucatica am intins cu sucitorul in forme de dreptunghi. Jumatate din dreptunghi am crestat fasii de cca 1 deget grosime.

Se umple fiecare bucatica de aluat in partea in care nu am taiat fasiile cu branza si incepem sa rulam pana ajungem la fasii. Fiecare fasie  se ruleaza cu atentie peste partea umpluta.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam 10 minute sa se odihneasca, le ungem cu 1 ou amestecat cu 2 linguri de lapte, dupa care le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam pana se rumenesc.

 

 

 

TIPS-URI

1

eu le-am pastrat acoperite ermetic cateva zile si erau la fel de gustoase ca si in prima zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu dulceata de smochine