Parizer de casa din carne de pui

de Rocsi in Mezel de casa, 8 Mai 2022 | 10595 vizualizari

 

Am tot vazut aceasta reteta la cateva fete pe bucataras.ro si imi doream mult sa o incerc si eu. Caut sa pregatesc cat mai multe preparate in casa si sa cumpar tot mai rar din comert. Imi pare rau ca nu am facut cu mai mult timp in urma acest parizer. Chiar nu ma asteptam sa imi placa atat, atat, atat de mult! A iesit o bunatate, condimentat atat cat trebuie, o consistenta faina, perfect as spune eu. Si da, il voi prepara mai des dupa post, de asta sunt sigura!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat (800 gr a avut)
  • 4 pulpe de pui superioare dezosate
  • 380 ml din supa in care a fiert carnea
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi)
  • 1 lingurita plina pudra de sfecla
  • boia de ardei dulce
  • 12 gr gelatina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parizer de casa din carne de pui:

Spalati carnea, pieptul de pui il taiati in sferturi. O puneti intr-o oala, turnati apa sa le acoperiti bine. Presarati sare, piper, foile de dafin si amestecati. Lasati sa fiarba la foc potrivit, pana carnea este bine patrunsa. Cand este gata, o scoateti intr-un bol cu o paleta. O lasati sa se raceasca. Strecurati 380 ml de supa, dar nu o aruncati pe restul, poate mai trebuie. Carnea rece o taiati bucati, o puneti intr-un robot de bucatarie. Presarati sare, piper, boia dulce, pudra de usturoi si de sfecla. Puneti gelatina la hidratat cu 4-5 linguri de supa rece. Incalziti cam 100 de ml din supa strecurata, dar sa nu o faceti prea fierbinte. O luati de pe foc, puneti gelatina hidratata si amestecati bine, sa se dizolve gelatina. Maruntiti carnea in robot, apoi puneti amestecul cu gelatina. Tot mixati, turnati si restul de supa. Trebuie sa obtineti o pasta, dar nu foarte subtire. Daca credeti ca este nevoie de mai multa supa, in afara de cele 380 ml mai puneti, dar e posibil sa mai aveti nevoie si de gelatina. Gustati sa vedeti daca mai trebuie condimente. Taiati o sticla de plastic de 2 litri (eu am folosit una de 1 litru si jumatate si a iesit plina), partea de sus, undeva mai jos de dop. Turnati amestecul in aceasta sticla, o mai bateti de masa, pentru a se aseza amestecul de pui. O acoperiti la gura cu folie si o dati la frigider, pana a doua zi. A doua zi, taiati usor sticla, cu un cutit bine ascutit, dar aveti grija sa nu taiati si parizerul. Il portionati si serviti cu mustar, legume, paine de casa. Este o mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer de casa din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

13.05.2022, 19:41

Cristina, da! Iese prea bun!

Catalina L 1

19.05.2022, 16:19

minunat

Rocsi 1

20.05.2022, 18:31

Multumesc, Catalina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Kaizer din piept de porc, facut in casa