Papricas de pui cu ciuperci si galuste

de danakarin in Pui, 24 Iun 2013 | 9904 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 3-4 persoane:

  • 2 bucăţi piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1-2 linguriţe de făină
  • 1-2 linguriţe boia de ardei de calitate
  • Sare
  • 100 ml apă
  • 200 ml smântână dulce
  • sau două-trei linguri de smântână groasă
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

Pentru găluşte:

  • 400 g făină
  • 2 ouă
  • O linguriţă de ulei
  • Sare
  • Apă suficientă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu ciuperci si galuste:

 

Am curăţat şi mărunţit ceapa şi am călit-o în cele două linguri de ulei. Când s-a înmuiat, am adăugat piepul de pui, spălat, şters şi tăiat bucăţele în prealabil. Am lăsat carnea şi ceapa să se prăjească uşor, având grijă să nu se ardă, iar  când carnea s-a colorat puţin,  am adăugat ciupercile, apoi boiaua şi am stins cu un pic de apă. Nu trebuie multă apă, întrucât ciupercile  pierd  apă prin fierbere.

Acest amestec l-am lăsat la foc mic, până s-a pătruns carnea, şi am  turnat puţină apă, dacă a scăzut foarte mult.

Când am constatat că e gata, ceea ce, în cazul pieptului, se întâmplă destul de repede,  am amestecat  laptele cu o lingură de făină, l-am adăugat la tocăniţă, am lăsat să dea câteva clocote, în aşa fel încât  sosul să aibă consistenţa smântânii, am dres cu sare, şi am turnat smântâna.

De data asta, am folosit smântână de frişcă, dar la fel de bine puteţi adăuga 2-3 linguri de smântână groasă, care va da o uşoară notă acrişoară. În această fază, trebuie redus focul la minim, şi mestecat papricaşul, altcum se prinde uşor. De altfel, este gata! Dacă vreţi, puteţi să presăraţi pătrunjel verde, tocat.

Eu nu am făcut-o, căci Lizuca fiica-mea nu prea agreează aceste verdeţuri. Pentru galuşte, turnăm făina într-un castron încăpător, adăugăm ouăle şi apoi atâta apă cât să obţinem un aluat elastic, nu prea vâscos, ce poate fi rupt cu lingura. Fierbem cam 2 litri de apă cu sare şi din aluatul nostru  desprindem găluşte,  pe care le imersăm în apa fierbinte.

Avem grijă să fiarbă atât cât să fie bine pătrunse.

Le strecurăm, le trecem printr-un jet de apă rece, ceea ce niciodată nu facem cu pastele italieneşti, şi le servim lângă papricaş.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Popricaș pă pui