Panna cotta cu sos de capsuni

de Criss in Dulciuri, 12 Iun 2016 | 2763 vizualizari

 

Panna cotta este un desert italian, la fel de cunoscut si apreciat precum e si tiramisu. Pe langa faptul ca se face foarte repede si foarte usor, e delicios si racoritor, De aceasta data am ales sa folosesc indulcitorul green sugar, pentru ca vroiam sa particip la un concurs. M-am razgandit intre timp....si m-am retras.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -400 ml smantana pentru frisca -80 ml lapte -1 plic gelatina Dr.Oetker -75 g zahar (eu am folosit 15 stickuri green sugar) Sos de capsuni -250 g capsuni -2 stickuri green sugar (sau 2 linguri zahar) -1 lingurita gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sos de capsuni:

Se hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa. Smantana pentru frisca, laptele, indulcitorul sau zaharul si esenta de vanilie se pun intr-un vas, la foc mic si se amesteca pana ajunge aproape de punctul de fierbere (dar nu trebuie sa fiarba). Se ia vasul de pe foc, se lasa cateva minute sa se mai raceasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Panna cotta se toarna in 4 pahare sau cescute de cafea. Se lasa doua ore in frigider, dupa care se poate raspurna pe farfurie. Pentru a iesi mai usor, cana se scufunda in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa asa. In cateva minute va aluneca frumos pe farfurie.
Pentru sos, se pun capsunele cu indulcitorul sau zaharul intr-un bol si se paseaza cu blenderul vertical. Sosul se toarna in farfurii peste panna cotta.  Sau, se infierbanta si se adauga o lingurita de gelatina hidratata in apa, apoi jeleul se toarna in pahare peste panna cotta. Indiferent care varianta o alegeti, sunt delicioase ambele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Kringel Estonian cu mac