Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 3 Ian 2016 | 3796 vizualizari

 

"Vinovata" de aceasta nebunie este Dia noastra scumpa, care m-a provocat rau luna trecuta si ...sa spunem ca a curs multa sampanie!:)))))
Ma rog, spumos, dar pentru mine a fost grozava provocarea asta, nu mai spun ca tare bun a iesit totul si chiar m-am lins pe degetele de bun ce fu! :)))))
Multu, Dia! :x Puteti citi mai multe detalii despre provocare, la mine pe blog!

 

INGREDIENTE

  • panna cotta
  • - 400 ml smantana dulce
  • - 80 gr zahar pudra
  • - 200 ml vin spumos aroma fructe Zarea
  • - 10 gr gelatina
  • - 100 ml lapte dulce
  • - 50 gr ciocolata alba
  • jeleu portocale
  • - 3- 4 portocale potrivite
  • - 50 ml vin spumos Zarea
  • - 1 lingurita amidon alimentar
  • - 1 lingurita zahar pudra
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml vin spumos
  • - biscuiti cu pepite ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata:

Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute.

Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar  cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si sa se poata omogeniza. Adaugam spre final si gelatina hidratata, mai lasam pe foc cateva minute.

Pregatim forme pentru turnat compozitia. Asezam cate 1-2 biscuiti cu ciocolata in interiorul fiecarei forme. Turnam panna cotta la 3/4 din capacitatea formei. Le lasam sa se tempereze, apoi le dam la rece pana se incheaga bine.

Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.

Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze. Adaugam apoi peste panna cotta racita si dam din nou la rece pana se incheaga si jeleul.

Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam un cub de unt, sampania si omogenizam. Turnam glazura peste jeleu si dam pentru ultima data la rece. Ornam si servim cu pofta!

TIPS-URI

1

alegeti un spumos pe care l-ati savura, acesta va dicta gustul bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

-Licurici- 1

04.01.2016, 13:40

yammmiii

Oana 1

04.01.2016, 13:50

Vreau si euuuu!

ela 1

05.01.2016, 13:37

eu vad ca a curs ciocolata,nicidecum sampanie ))) si trebuia sa lasi sa curga mai multa daca tot trebuie sa o impart cu Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi glazurate