Pandispan cu piersici

de anomisana in Prajituri, 28 Iun 2011 | 7291 vizualizari

 

Afara este frig, ploua, mie mi-e pofta de ceva dulce si pufos, asa ca am cumparat niste piersici si m-am pus pe gatit si incalzit casa. In continuare vedeti ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piersici
  • 10 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • Blat  
  • 6 oua
  • zahar (intre 6 si 10 linguri, depinde cat de dulce va place sa fie)
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri de faina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu piersici:

Se amesteca zaharul cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si se presara intr-o tava dreptunghiulara de copt. Se taie piersicile in felii si se pun intr-o sita la scurs. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se bate bine albusul pana la topirea zaharului. Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi esenta de vanilie. La sfarsit, se adauga faina toata si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se lase albusul. Piersicile scurse se aseaza in tava, apoi se toarna aluatul deasupra si se da la copt cam 20 de minute, apoi se intoarce tava si se mai lasa 20 de minute. Proba de copt se face cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa sa se racoreasca, apoi se rastoarna pe o tava de aceeasi marime. Se pune siropul de la piersici in tava in care ai copt prajitura, apoi pui prajitura inapoi in tava, cu fructele deasupra, sa se insiropeze blatul. La mine s-a devorat urgent toata tava.

TIPS-URI

1

eu am mai facut reteta asta cu capsuni, cu zmeura, cu visine; merge cu orice fructe zemoase, chiar si cu rabarbura

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]