Am facut un pandispan gustos cu aceste cirese care asa simple nu mi s-au parut extraordinare, dar in prajitura au fost foarte bune.
Mai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.
Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale devin spuma. Punem uleiul si mixam. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava potrivita tapetata cu hartie de copt si asezam deasupra ciresele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura in tava pana se raceste usor.
Dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra vanilat apoi feliem si servim.
Recunosc ca noi am mancat jumatate de prajitura cand era inca calduta.
Cam asa sunt aceste prajituri, le si facem repede dar la fel de repede se si mananca.
1
La fel de bun e acest pandispan si cu visine
2
Cand scoateti prajitura din cuptor sa o lasati intr-un loc cald ca sa nu se lase blatul. Se poate lasa chiar si in cuptorul cu usa deschisa si focul orprit timp de 5 minute