Pandispan cu bucati de prune

de Patricia Iordache in Prajituri, 26 Iul 2013 | 4105 vizualizari

 

Am reteta aceasta de la binecunoscuta mea prietena de la Bacau. E atat de usor de facut si atat de bun...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua;
  • 10 linguri cu ulei;
  • 2 cani de faina;
  • 2 cani de zahar;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 10 plicuri de zahar vanilat;
  • 500 gr. prune taiate bucati;
  • putina sare;
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu bucati de prune:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul usor, amestecand cu o lingura de lemn.

Cernem faina si o adaugam - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se lase albusurile - in compozitia anterioara.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si turnam compozitia.

Punem din loc in loc bucatelele de prune si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si servim.

 

TIPS-URI

1

In loc de prune se pot folosi orice fel de fructe zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu bucati de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune