Pandispan cu briose

de Valclaudia in Prajituri, 22 Feb 2014 | 4164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 briose (tari)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 6 linguri zahar tos
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • zahar pudra pentru decor (2-3 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu briose:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si doua linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zaharul + praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand, mixand in continuare la treapta redusa a mixerului, cate o lingura de apa minerala pana incorporam intreaga cantitate.

Presaram zaharul vanilat si punem cate putina spuma de albus si cate o lingura de faina, pana incorporam toata cantitatea.

Turnam jumatate din amestec in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, in care am asezat felii de briose ramase nemancate.

In cealalta jumatate de amestec punem o lingura praf de roscove si turnam peste feliile de briose si partea deschisa de amestec deja aflate in tava.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 40min (170 grade).

Facem testul cu scobitoarea, daca pandispanul e copt scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca continutul.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu briose" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]