Pandişpan cu afine şi vişine

de diaconta in Prajituri, 2 Oct 2014 | 13107 vizualizari

 

O prăjitură pufoasă,aromată cu multe fructe. O reţetă foarte simplă pe care v-o recomand cu drag. Pentru că am folosit o tavă mare de 38x25 cm, nu a ieşit un pandişpan foarte înalt, dar asta nu i-a diminuat cu nimic gustul.

 

INGREDIENTE

  • 7 albusuri de ou
  • 8 galbenusuri de ou
  • 1 ½ cana cu zahar (300 g)
  • 1 ½ cana cu faina (180 g)
  • 6 linguri apa clocotita
  • 6 linguri ulei
  • Zeama si coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Sare
  • Un borcan de visine pentru prajituri (dupa reteta de aici)
  • 200 g afine congelate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu afine şi vişine:

Galbenusurile le-am amestecat cu un praf de sare si doua linguri de zahar (din cele 300 g pregatite).

Le-am lasat sa stea pâna am batut albusurile.

Albusurile le-am mixat (eu prefer sa le bat cu telul spirala) cu un praf de sare.

Am adaugat zeama de la jumatate de lamâie,lamâia va ajuta spuma sa se bata mai bine.

Am mixat în continuare adaugând câte doua linguri de zahar pâna ce am încorporat tot zaharul.

Am adaugat apoi apa fierbinte în doua reprize.

In continuare am amestecat usor cu un tel si am încorporat si uleiul,tot în doua reprize.

Am mixat galbenusurile lasate cu zaharul si le-am amestecat apoi usor în compozitia de albusuri.

La final am adaugat faina treptat câte doua linguri,amestecând la fel de usor.

Deoarece nu folosim nici un agent de crestere,avem  grija ca spuma sa nu se lase când adaugam faina.

Am pus  trei sferturi din compozitie în tava tapetata cu hârtie de copt,apoi am presarat fructele si deasupra restul compozitiei.

Am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Verificati cu o scobitoare,când aceasta iese curata,oprim focul si lasam prajitura sa se raceasca în cuptor.

O taiem când s-a racit.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu afine şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros