Un desert simplu, bun, aromat si de sezon, un desert pe care daca-l las pe masa si-l zaresc puii mei se servesc singuri si mi-e mai mare dragul sa-i vad cum papa cu placere.
Lor nu prea le plac prajiturile cu creme , dulci si grase, dar eu mai simt nevoia uneori sa mai pacatuiesc si cu d-alea… (uneori a se citi mereu :))))
nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.
Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine “scai”:))) de paletele mixerului.
Preincalzeste cuptorul!
Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.
Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.
Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.