Pandispan cu afine

de gaby_duceag in Prajituri, 8 Iul 2013 | 14465 vizualizari

 

Un desert simplu, bun, aromat si de sezon, un desert pe care daca-l las pe masa si-l zaresc puii mei se servesc singuri si mi-e mai mare dragul sa-i vad cum papa cu placere.

Lor nu prea le plac prajiturile cu creme , dulci si grase, dar eu mai simt nevoia uneori sa mai pacatuiesc si cu d-alea… (uneori a se citi mereu :))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri faina +2 linguri pentru pudrat fructele
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr afine
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita zeama lamaie

nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu afine:

Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine “scai”:))) de paletele mixerului.

Preincalzeste cuptorul!

Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.

Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.

Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (37)

babi5 1

15.12.2013, 15:11

claudiaO 1

18.12.2013, 17:42

BUN

Rahela Velicu 1

18.04.2016, 16:16

cat de bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]