Pancakes tort

de alilianaa in Prajituri, 3 Mar 2013 | 6230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 ml lapte
  • 450 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite unt
  • 2 plicuri praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de portocala rasa
  • 3 oua
  • smantana de frisca -200 ml
  • dulceata de visine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes tort:

Laptele, ouale, sare, zaharul,sare, untul si coaja rasa de portocala se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. Peste aceasta se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana ce nu mai sunt cocoloase. A iesit un aluat mai consistent decat cel de clatite obisnuit.

O tigaie de teflon (eu am folosit tigaia din camara) se pune la incins. Compozitia se pune  cu polonicul in centrul tigaii, nemaifiind necesar sa balansam tigaia pentru a se intinde aluatul. Se lasa sa se coaca pe o parte (ies niste bule de aer de-asupra cand este timpul de schimbat pe cealalta parte) si se intoarce si cu cealalta parte. Atentie sa nu se parleasca. Nu necesita un timp foarte mare de preparare a unei foi.

Umplutura: smantana de frisca se bate bine pana ce capata consistenta. Peste aceasta am adaugat dulceata de visine. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

alilianaa 1

04.03.2013, 07:58

Elena, multumesc

Rocsi 1

04.03.2013, 12:25

Sigur nu mai este, dar sigur e o bunatate!

alilianaa 1

04.03.2013, 20:00

Rocsi, multumesc. Ai ghicit.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]