Pancakes cu frisca si peltea

de alice_ciobanu in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 4459 vizualizari

 

Mi-am propus sa fac o noua categorie pe blog si anume Mic-dejun :). Recunosc deschis ca mic-dejunul pentru mine arata cam asa: o simpla cafea cu putin zahar, aburinda, facuta de R. in fiece dimineata. Dar pentru ca R. e cel care pregateste dejunul pentru el, zilnic, iar in weekend si pt mine, am decis sa pun cateva din retetele incropite de el.
Astazi niste Pancakes cu frisca si peltea de gutui si un motz de coacaze proaspete. Am inceput sa iubesc Pancakes-urile ceva mai mult ca frantuzistele Crepes.

 

INGREDIENTE

  • pentru pancakes:
  • 300 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 450 ml lapte batut
  • 75 gr unt
  • pentru umplutura:
  • frisca , n-am vreo cantitate, depinde de placerea fiecaruia
  • peltea de gutui, in loc de sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes cu frisca si peltea:

Amestecati faina cu praful de copt si zaharul. 

Bateti ouale cu laptele batut si untul topit si racit, dupa care combinati cele doua amestecuri, adica cel lichid cu cel solid. Omogenizati bine.

Ungeti cu ulei o tigaie pentru clatite, teflonata. Prajiti cate doua linguri de compozitie, timp de maxim 2 minute, pe fiecare parte.

Scoateti-le pe o farfurie mare si intinsa si ungeti-le (cand s-au mai racit putin) cu frisca batuta bine si peltea de gutui sau sirop dupa preferinta. 

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu frisca si peltea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]