,, Reteta romaneasca "
Inainte de ziua nationala , ami esit tarziu de la serviciu si nu am mai gasit paine . Nu-i bai ! Am mers acasa si am cautat in fundul dulapului unde am gasit tot felul de capete de faina .Asta ca si in povestea cu turtita fermecata :D Nu-s eu mare amatoare de framntat dar am mana buna . . Imi creste painea garantat ! Semintele de floarea soarelui sunt bonus .Am facut niste painici atat de bune incat le-ai manca ca si pe cozonac . A doua zi la mic -dejun cu unt si cas proaspat de casa nu te mai puteai opri. Atentie !!! Creaza dependenta . Am repetat si am preparat inca o portie dupa doua zile :D
Multumim Domne pentru painea cea de toate zilele !!!!
1
Fara faina alba, painea ar fi iesit mai clicoasa si nu ar fi dospit atat de usor.
2
Apa calduta va favoriza procesul de dospire . Doar foate putin calduta . Nu dorim sa oparim aluatul .
3
Nu se pune sare de la inceput . Sarea va opri din procesul de dospire .
4
Ungeti o folie de plastic cu putin ulei si acoperiti vasul etans .Aceasta se va desprinde usor de pe aluat cand va fi necesar .
5
Ca painea sa creasca fruos am pus pe fundul cuptorului o craticioara cu putina apa care sa elibereze aburi in timpul coacerii . Spre sfarsit am scos craticioara cu apa ca painea sa se rumeneasca