Painici cu susan

de RuxyRux in Piine, 29 Oct 2012 | 4238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 150 gr unt
  • 2 linguri ulei de palmier
  • 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 1 lingura zahar ( brun)
  • 2 lingurite si 1/2 sare
  • susan( o cana)
  • galbenusuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu susan:

Se cerne faina si se face in mijloc o mica adancitura, se pune zaharul si drojdia uscata. pe margine punem sarea si usor usor turnam apa calduta in care am topit untul in prealabil.

Amestecam ingredientele, pana se formeaza aluatul usor, adaugam si 5 linguri de susan apoi uleiul si din nou framantam pana nu se mai lipeste de maini( daca se mai cere mai adaugati putina faina). Crestam  aluatul adanc cu un cutit pana jos in forma de cruce.

Lasam aluatul la crescut acoperind vasul cu un servet pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut suficient, pliem aluatul de trei ori parte peste parte si formam painicile, care vor iesi mai mari decat niste chifle obisnuite. Le asezam in tava de copt tapetata cu hartie pergament. Incingem cuptorul la 200 de grade.

Ungem painicile cu galbenus si le presaram cu susan pe toata suprafata.

Le coacem pana se rumenesc frumos, in jur de 25 de minute. Cand se racesc le putem taia felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]