Paine umpluta cu carnaciori si telemea

de CookieMonster in Piine, 23 Mar 2013 | 3406 vizualizari

 

De vreo saptamana ma gandeam sa fac asa ceva...si am facut :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic de drojdie pudra
  • 300 ml de lapte
  • 20 ml de ulei
  • 2 cabanosi
  • 100 g telemea
  • 1 lingurita de sare
  • seminte de florea soarelui decojite
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta cu carnaciori si telemea:

 1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea.

 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.

 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut aproximativ 2 ore.

4. Cand aluatul isi dulbeaza volumul se intinde pe masa de lucru cu sucitorul. Se aseaza un carnacior si telemeau taiata marunt, se inconjoara cu aluat. Procedam la fel si cu al 2-lea carnacior.

5. Se aseaza astfel painea obtinuta in tava si se presara cateva seminte de floarea soarelui. Presati-le putin cu mana.

6. Se da la cuptorul preincalzit la 170 C aproximativ 45 de minute.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine o coaja moale si pufoasa, imediat ce ati scos painea, asezati un prosop ud peste ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta cu carnaciori si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta