Paine trandafir

de RuxyRux in Piine, 23 Dec 2012 | 4858 vizualizari

 

O paine buna bunuta si decorativa pentru masa de Craciun...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 7 linguri ulei de palmier( nerafinat)
  • 450 ml lapte
  • 50 gr drojdie plus 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • doua galbenusuri si 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine trandafir:

Se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.

Drojdia se lichefiaza impreuna cu zaharul si cele cinci linguri de lapte. se lasa 5 minute la loc caldut.

Se adauga sarea pe margine, si uleiul, apoi laptele si se framanta pana nu se mai lipeste de maini, o coca vartoasa dar destul de elastica. Crestati aluatul in forma de cruce adanc. Lasam pentru o ora la loc caldut sa creasca . Cand este gata pliem aluatul de trei ori spre interior si apoi il intindem sul si taiem 5 sau 6 bucati din aluat in functie de cat este de mare tava in care vom coace painea.

Le asezam in tava tapetata( cu ulei si faina sau foaie de copt) de jur imprejur in forma de petale si punem si o bucata in mijloc. Lasam la crescut inca 25 de minute apoi ungem cu galbenus amestecat cu lapte caldut. Nu apasati aluatul ci doar mangaiati-l :)

Coacem pentru 30 sau 35 de minute la  200 de grade.Lasam sa se raceasca complet si apoi o feliem.

Va doresc sa o serviti cu multa dragoste!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba glazurata in vasul roman