Paine neagra rotunda

de Sim0na in Piine, 3 Apr 2012 | 4951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină neagră
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 200 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • ulei ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra rotunda:

Am adăugat maia din drojdie, apă şi un praf de făină şi am amestecat. Am încorporat apa treptat. La final am pus sarea. Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute. Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.

Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute. Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală. Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra rotunda" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra de casa