Paine neagra de casa

de carmenvlad in Piine, 22 Mai 2011 | 11664 vizualizari

 

Aroma painii calde, usor rumenite, nu se compara cu nimic altceva.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra de casa:

Intr-un castron mare se pune faina cernuta care se amesteca cu sarea. Se face un gol in mijlocul fainii si se pune drojdia peste care se pune zaharul. Se amesteca usor drojdia cu zaharul si apoi se pune incet apa. Se framanta aluatul cam 10 minute si la sfarsit se adauga uleiul. Se acopera aluatul cu un servet curat si se lasa sa creasca 25-30 de minute. Se imparte aluatul in doua si se pune in doua forme unse cu ulei. Se mai lasa 10 minute sa creasca, se unge painea cu putin ulei si se presara pe una din ele seminte de susan iar pe cealaltra seminte de in. Se dau formele cu paine la cuptorul incins tare pentru 10 minute si apoi la mediu pentru 30 de minute. Se opreste focul, se scot painile din forma si se impacheteaza intr-un servet curat pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

nu este recomandat sa vina sarea in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de crestere

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

22.05.2011, 22:35

Cu adevarat superba painea de casa chiar acum am doua paini la cuptor...si o aroma incredibila pluteste in aer

Cris2711 1

20.07.2011, 12:26

facuta de mainile tale

stelica68 1

20.07.2011, 13:48

e preferata mea iar cand e calduta mananc vre-un sfert din paine goala....si e mult mai sanatoasa decat painea alba....just

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cascaval