Paine neagra

de DanMonica in Piine, 15 Mar 2012 | 7831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  140 ml. apa calda
  •  140 ml. lapte cald
  •  1 lingurita rasa de sare
  •  1/2 lingurita de zahar 
  •  450 gr. faina neagra 
  •  10 gr. drojdie uscata 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra:

Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia si le amestecam. Facem o groapa in centru si adaugam sarea, zaharul, apa calda si laptele si incepem sa framantam pentru 10 minute, pana cand aluatul devine compact si elastic

Vasul in care e aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam, la loc cald (eu l-am pus pe dulap in bucatarie), la dospit pentru 90 minute.

Dupa ce a aluatul a crescut il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, acoperim iar cu un prosop de bucatarie si il mai lasam 30 de minute.

Inainte de a baga painea la cuptor (incalzit in prealabil la 190-200 grade) o ungem cu lapte si cu un cutit bine ascutit crestam paine, fara a apasa prea mult aluatul.

Painea o lasam la cuptor pentru 25-30 de minute.

Trebuie sa fie rumena, iar cand o intoarcem cu fundul in sus si o batem sa sune a gol.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]