Paine la tigaie

de alyss in Piine, 21 Mar 2013 | 11723 vizualizari

 

Aceste painici sunt delicioase si pot fi folosite pentru a face sandvisuri sau pentru a le manca pur si simplu in combinatie cu alte mancaruri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 1, 1/2 linguri sare
  • un pachetel drojdie
  • 2 cani apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Intr-un lighenas adaugam faina, punem sare, apoi o cana de apa incalzita timp de 1 minut la microunde. Pe cea de-a doua cana o incalzim de asemenea un minut la microunde (apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte), apoi adaugam drojdia in ea si o dizolvam. Dupa dizolvare adaugam peste toate cele dinainte. Aluatul se framanta bine bine astfel incat sa fie un tot unitar si nu stratificat. In caz ca nu reusiti luati aluatul din lighenas si framantati-l deasupra ca si cum ati da filele unei carti cu ambele maini pana devine un intreg. O sa observati ca devine lipicios dar nu e nimic il repuneti in lighenas si il mai framantati inca o data presurand faina, pana devine rotund si frumos.

Lasam aluatul sa creasca intre 1 si 2 ore (depinde cat de tare va grabiti), apoi luam bucati din el, il intindem, apoi cu un cutit portionam patrate si dreptunghiuri.

Punem cratita pe aragaz si o lasam sa se incalzeasca ca foc mic. Dupa ce devine calda adaugam painicile in ea pentru copt. Intoarcem painicile si pe o parte si pe alta, insa avem grija sa nu se arda, totul se tine sub control la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher