Paine impletita cu dovlecei si parmezan

de Oana in Piine, 7 Iun 2018 | 3948 vizualizari

 

 Cat de bine miroase painea facuta in casa! Absolut delicioasa pentru micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mic
  • 100 g parmezan ras
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 350-400 g faina
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu dovlecei si parmezan:

Apalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja. Puneti in vasul robotului dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul.
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute, folosind paleta pentru aluat.
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina.
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent.


Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol.
Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca.
Puneti painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute.


Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau.
Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu dovlecei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat