Paine impletita

de Gherca Daniela in Piine, 7 Iun 2018 | 4923 vizualizari

 

Sunt atatea retete minunate si delicioase pentru Picnic, incat am zis sa inscriu si eu reteta de paine pentru: Picnicul Bucatarasilor!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute.

Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul frumos, il impartim in 4 parti egale sub forma de bile.

Fiecare bila de aluat o intindem usor cu mainile pana formam un sul, dar nu foarte lung si nici foarte subtire.

 Deci in final obtinem 4 suluri pe care le asezam 2 pe verticala si 2 peste celelalte, dar pe orizontala. Una din parti ramanand deasupra, iar alta pe dedesupt. (Foto)

Dupa ce le-am asezat ca in foto, incepem sa le rasucim doua cate doua, in sensul invers al acelor de ceas, apoi din nou in sens invers, tot 2 cate 2, si din nou in sens invers al acelor de ceas, continuam asa pana terminam, iar capetele ramase le bagam dedesupt obtinand astfel painita impletita.

Transferam painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si deasupra presaram susan.

Dam tava la cuptor, la foc iute pentru cca. 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Mmm o nebunie de paine si ce frumos miroase! :x 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

Rocsi 1

09.06.2018, 21:41

Ce mult imi place painea ta!

Valclaudia 1

10.06.2018, 17:54

foarte apetisanta si pufoasa!

Ancutsa 1

11.06.2018, 13:21

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan