am facut portie dubla
sursa:sarea in bucate
Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore(asa era in reteta originala eu am lasat-o cam o ora si cred ca de aceea nu mi-a iesit la fel de pufoasa,dar tot a fost buna.Asa e cand esti in criza de timp :)).
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti egale, iar fiecare parte o intindem dupa care o rulam. Procedam la fel cu celelalte 2 ,astfel avem rezultate 3 suluri pe care le impletim.
Punem painea intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut juma' de ora, dupa care o ungem cu galbenus de ou amestecat cu apa.O puteti lasa asa simpla sau puteti presara susan, mac, sare mare...depinde ce doriti.Eu am pus sare mare.
O coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade,pentru 30-45 de minute.
Din pacate nu am poze cu etapele de preparare si nici cu painea intreaga pt ca nu am avut aparatul acasa si am facut poze dupa ce mancaseram din ea.Este foarte buna si sunt sigura ca daca lasati mai mult la dospit asa cum scrie in reteta o sa fie ff pufoasa.