Paine impletita

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 4 Feb 2010 | 3879 vizualizari

 

am facut portie dubla
sursa:sarea in bucate

 

INGREDIENTE

  •  1 kg faina alba
  • 480ml lapte
  • 100 ml unt topit
  • 2plicuri drojdie uscata(eu am pus un cubulet)
  •  2 linguri sare
  • 2 lingurite  zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore(asa era in reteta originala eu am lasat-o cam o ora si cred ca de aceea nu mi-a iesit la fel de pufoasa,dar tot a fost buna.Asa e cand esti in criza de timp :)).

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti egale, iar fiecare parte o intindem dupa care o rulam. Procedam la fel cu celelalte 2 ,astfel avem rezultate 3 suluri pe care le impletim.

Punem painea intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut juma' de ora, dupa care o ungem cu galbenus de ou amestecat cu apa.O puteti lasa asa simpla sau puteti presara susan, mac, sare mare...depinde ce doriti.Eu am pus sare mare.

O coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade,pentru 30-45 de minute.


Din pacate nu am poze cu etapele de preparare si nici cu painea intreaga pt ca nu am avut aparatul acasa si am facut poze dupa ce mancaseram din ea.Este foarte buna si sunt sigura ca daca lasati mai mult la dospit asa cum scrie in reteta o sa fie ff pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brezel - covrigi nemtesti