Paine Gargarita

de gugugh in Piine, 25 Oct 2010 | 6396 vizualizari

 

este o reteta de pe petitchef.ro, buna buna , a mea a crescut cam mult de aceea arata mai putin a gargarita, merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou si 1 galbenus,
  • 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine),
  • 7 gr drojdie uscata,
  • 360 ml lapte,
  • 60 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 si 1/2 lingurita sare.
  • pt decor: 1 galbenus si mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Gargarita:

Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.

Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele solide(faina, sarea, zaharul) apoi se adauga cele lichide(lapte putin caldut), uleiul si ouale si se framnata bine, Apoi se pune si maiaua si se continua framantarea . se lasa la crescut cam 1 ora sa isi dubleze volumul.

Se trece la forma: din coca se taie o bila mare pt corpul gargaritei si o biluta mai mica pt cap. se lasa din nou la crescut in tava. inainte de a baga la cuptor se face o crestatura cu cutitul pe bila mare(corpul),pe bila mai mica se pun 2 stafide pt ochi se unge cu galbenus de ou si se presara cu mac. Se coace in cuptorul preincalzit.

Un deliciu, pufoasa, pufoasa. Eu nu am avut galbenus pt uns asa ca nu a iesit prea aspectuoasa.

TIPS-URI

1

mai putina drojdie ca mie mi-a crescut f mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Gargarita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ela 1

25.10.2010, 18:14

foarte draguta painea ta,merita 5furculite

Rocsi 1

25.10.2010, 19:09

he he ce frumoasa

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:40

frumoasa si gustoasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]