Paine frantuzeasca

de RuxyRux in Piine, 17 Dec 2010 | 6701 vizualizari

 

O paine cu o coaja crocanta si un miez usor elastic...e atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite drojdie uscata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasca:

Am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului.

Cand aluatul este gata, rasturnati-l intr-un vas de framantat si daca este lipicios, mai adaugati putina faina si framantati cat sa o incorporati in aluat.

Impartiti aluatul in doua.

Modelati fiecare bucata sub forma unei mingii, apoi intindeti sub forma unui dreptunghi.

Impaturiti o treime in sus si o treime in jos pe lungime. Astfel impaturit, lasati la odihnit aluatul cateva minute si apoi mai repetati inca o data impaturirea.

Modelati apoi in forma de paine, pe o foaie pergament( eu modelez direct in tava) ungeti o folie cu ulei si acoperiti. Lasati la crescut 35-40 de minute.

Preincalziti cuptorul la 230 grade( gaz 8).

Crestati suprafata painii cu un cutit, presarati faina.

Asezati tava pe gratarul de sus al cuptorului, pulverizati apa in interior si coaceti 20 de minute.

Mutati pe un gratar la racit si apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]