Paine floare

de mimmi in Piine, 26 Ian 2012 | 4550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 340 ml lapte caldut,
  • 50 ml ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare,
  • 7 g drojdie uscata,
  • 1 lingura zahar,
  • 200 g kaizer sau sunca,
  • 150 g cascaval,
  • ketchup,
  • busuioc uscat,
  • 1 ou pt uns
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Eu am fentat putin si am pus toate ingredientele in masina de paine, sa lucreze ea pentru mine.  

Se pregateste maiaua din drojdie care se amesteca cu zaharul si laptele caldut si se lasa deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc turnam maiaua,iar pe margini punem sarea,uleiul si oul. Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit,la loc cald,pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 6 parti egale,fiecare bucata o intindem cu sucitorul,ungem aluatul cu ketchup,asezam felii de kaizer/sunca si felii de cas,punem dupa gust busuioc uscat si rulam. Ungem painicile cu ou batut,presaram susan si le punem intr-o tava pe hartie de copt,le dam la cuptor pentru cca 25 de minute. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

27.01.2012, 11:10

Bravo...esti o adevarata gospodina!!!

mamaieelena 1

27.01.2012, 13:26

buna rau

jolygina 1

29.01.2012, 12:13

ce bine arataaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 16.07 la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in straturi